Příběh šestý - Návštěva v ZOO

Byla tuším sobota, možná že neděle, prostě jeden z těch dnů co je pravidelně jakési podivné volno, na které se všichni zbývajících pět podivných dnů opakovaně těší. Joshík z Gurumírou se vydali do ZOO, ano do ZOO, proč ne, ZOO není přeci jen pro děti a hlavně Joshík se chtěl něčemu přiučit a vokoukat od přirozeného klidu a polehávání zvířat.

G: Tak sme tady.

J: Hmmm, je tu teda mraky lidí, doufám, že se vůbec k ňákýmu zvířeti dostanem. Zajímaj mě hlavně ty gepardi čoveče, ty se mi zdaj, že sou fakt v těžký pohodě, nebo lvi, nebo lenochod, hele ten je fakt asi v pohodě, že jo?

G: Hele tamhle krmí lachtany, pojďme se podívat.

J: Hmm, lachtani sou taky v pohodě, podívej s jakou lehkostí si hrajou a ještě se u toho najedí. A podívej se na to jejich tělo, jak se ladně pohybujou. Na tom jak se někdo pohybuje se hned pozná, jak je v pohodě. Teda Mirku, tady se dneska fakt naučim věcí, lepší než furt ležet v těch knížkách o Mahá-myším nebo Nasa-kytkou.

G: Seš fakt vtipnej.

J: Sorry, mě to jen napadlo. Půjdem taky na dinosaury? Baví mě tipovat, kterej je býložravej a kterej pěkně vostře masožroucí.

G: Proč ne, pojďme, dinosaury sem naposled viděl někdy ve svym osmnáctym životě.

Gurumíra s Joshíkem vylezli na kopec, kde byly skály a vysoké betonové ohrady. Za nimi se pásli geneticky vypěstovaní dinosauři. Tahle ZOO se právem chlubila, že patří mezi jedno z mála míst, kde se tyhle potvůrky začali sami přirozeně rozmnožovat.

J: Hele tamhle ten je určitě masožravej, podivej jak žere toho malýho. Hele co se vlastně můžu naučit vod těhle potvor?

G: Koukej se, to stačí.

J: Jéé a podívej tamhle ten, ten je snad větší než náš barák, hmm ale mozek má jak kindrvejce, ubožák. Nechápu, jak se mohli tihle dýňosejři vůbec na týhle planetě vobjevit. Vždyť to nedává žádnej smysl, vobjevěj se, všecko sežerou, rozmnožej se a vyrostou, že skoro nic jinýho na planetě neni - a pak naráz vymřou. Divný.

G: Koukej, nevymřeli.

J: No jasně, ale jen díky lidem. Sme fakt borci. Sem zvědavej kam to dotáhnem. Rozhodně uděláme něco smyslupnějšího než tyhle chodící barabizny. Řeknu ti, to je mi teda jasný, jako dinosaurus fakt žít nechci. Můj život bude mít větší smysl a hlavně dlouhodobej, celkově pro vesmír prospěšnej.

G: Tak jdem, už budou zavírat a večer dávaj Sex ve městě.

J: Jasně stejně sem chtěl hodit doma ještě pár konteplaček a meditaček.

Tak končil jeden z klidnějších dnů mistra a žáka a týden se přehoupával do onoho zlověstného dne zvaného lidmi Pondělí.

Témata tohoto článku: Příběhy Gurumíry

Tisk


Přidejte komentář k článku: