Jak zažít přítomnost? - Joshi

Zde máme první z "otázek" na téma život v nedvojnosti. Kdo budete chtít, můžete mi poslat další, podle toho, co vás bude zajímat.

Samozřejmě, není nutné zveřejňovat všechny otázky a odpovědi... No tak, uvidíme, jestli se to nějak chytne, každopádně takovouto formou bych příspěvky na mozaiku pro zájemce zvládl, překládat se mi již delší dobu nic nechce.

-----------

Otázka: Líbila se mi věta od Tebe, že vše je v pořádku :-). Nevím sice o co šlo, ale mě to na chvilku pomohlo. S tou přítomností, nebo co to je, mi to furt tak nějak pokulhává, ve smyslu "rád bych to zažil", a nezdá se mi to tak jednoduchý, jak si říkal :-), to není připomínka, spíš konstatování. Ale díky. Ještě jednou měj se hezky.

Odpověd: Ahoj, přítomnost se nedá zažít, přítomnost je tu neustále a sama od sebe, není na nás nebo našem prožívání závislá, my jsme součástí této přítomnosti každým okamžikem, vše ostatní jsou jen představy o tom, co to je přítomnost a jak asi vypadá prožívání v přítomnosti a co jím není. Všechno bez vyjímky je přítomností, nelze se do toho dostat nebo z toho vypadnout. Hodnocení našeho stavu či prožívání jsou jen myšlenky, které se objevují a mizí, v přítomnosti... :)

Témata tohoto článku: Joshi, tady a teď

Tisk


Přidejte komentář k článku: