Odpověď skrytá v samotném tázajícím - Joshi

Napadlo mne nedávno, že odpověď je ukrytá už v samotné otázce, leč je třeba, aby se dělo, co se má dít. Nemohu si odpovědět sám, musíš odpovídat ty - nikdo neví proč, ale nelze jinak. Máš slovo!

Dotaz: Čauky, posílám dotaz, aby bylo odpovězeno. Napadlo mne nedávno, že odpověď je ukrytá už v samotné otázce, leč je třeba, aby se dělo, co se má dít. Nemohu si odpovědět sám, musíš odpovídat ty - nikdo neví proč, ale nelze jinak. Máš slovo!

Co si myslíš o otázkách a odpovědích na téma "život v nedvojnosti"? Kdo komu klade dotazy a kdo komu odpovídá? Je to všechno jen samomluva - automat svět? "Já" položím otázku, "Ty" odpovíš a vše je nakonec jen projevem "jednoty"? Existuje svobodná vůle?

Odpověď: Ahoj, děkuji ti za otázku:) Píšeš, že "nikdo neví proč", což je, všimni si, čirá spekulace, ty víš Jen o svém prožívání, to co ví nebo neví všichni ostatní je jen tvá pekulace, domněnka. Takto se často dostáváme od sebe, od svých kušeností, k něčemu, co je jen pouhou představou.

A teď již k tvému dotazu. Všimni si, že opět přesouváš pozornost od sebe na někoho jiného. Ptáš, se co si já myslím, doporučuji ti, vrátit se k tobě samotnému a neutíkat takto nevědomky od sebe. Dále se ptáš, do komu klade dotazy a kdo komu odpovídá? Ptáš se proto, že to nevíš, že vůbec netušíš? nebo, že se tvá mysl chce jen ujistit, porovnat a hodnotit mé odpovědi? Jsem přesvědčen, že ty odpověď znáš, sám svým prožíváním, můžeme říci svým srdcem, víš, že je to jedna a tatáž energie bez hranic, mysl však do tohoto i přesto vstupuje, to je její funkce :)

Na všechny další otázky, které jsi položil, cítím, že znáš odpověď. neznáš ji však myslí, která to chce vše posoudit a postavit se do role toho kdo zná a ví, ale víš to svým bytím, svou zkušeností a tím jak věci prožíváš. Tomu důvěřuj. Stop hledání odpovědí v mysli. Jsi, vše probíhá, není potřeba tomu dávat nějaký systém, pojmenovávat to a vkládat tomu logiku.

Přeji ti hezké, uvolněné a radostné bytí :)

Reakce na odpověď: ahoj a děkuji za odpověď. Pravda, všude samá spekulace ... což je zábavné a tvá doporučení jsou milá, i když vlastně je to zase jen hra - pozornost se stejně nasměruje kam bude chtít a otázky budou přicházet a reakce se přirozeně dostaví vzápětí ... atd. atd.

Vnímám to tak, jak píšeš - že je vše jedna energie bez hranic a mysl do toho vstupuje - ano, ano, ano.Není potřeba pojmenovávat, hledat systém a logiku - ano, ano, ano.Moje mysl se do toho stále montuje ... i to je součást celku, nelze poroučet, nelze odporovat - lze jen být.Také Ti přeju radostné bytí.

Dodatek: Odpověď není ukryta v otázce, ale v tom, co se ptá :)

Témata tohoto článku: Joshi

Tisk


Přidejte komentář k článku: