Jak snížit svůj strach?

Získejte svou osobní mapu pozornosti pro následující dny. Udělejte ze svého strachu přítele.

Jak snížit svůj strach? Promítá se vám v hlavě jeden katastrofický scénář za druhým? Obavy, úzkost, nejistota a strach jsou “strašáky” aktuální doby. Pobývat v těchto stavech nám však nepřináší zdraví a naše životní výzvy to neřeší, tak proč je v sobě udržovat?  Udělejte ze svého strachu přítele.

Nenechte svůj strach narůst do takových rozměrů, že začnete zacházet špatně s ním i se sebou! Pokud se to již děje, hledejte cestu k přijetí a uvolnění, nepřistupujte však k jeho potlačení, utlumení a zničení!

Lidé si téměř nikdy ve vztahu ke strachu nepokládají tyto otázky:

- Jak využít přítomnosti strachu?
- Jak svůj strach pochopit?
- Jak se se strachem spřátelit?

Přitom právě přijímání strachu je základním krokem k uvolnění! Věřím, že strach je jen jedna z výzev, kterou můžeme zvládnout. Věřím, že naší přirozeností je cítit uvolnění a klid a vyvíjet smysluplné aktivity, namísto nesmyslné a destruktivní aktivity v našem nitru, která nás navenek brzdí. Vím, jak v sobě přirozenost klidu nastolit.

Připravila jsem pro vás praktický workshop! Budeme společně pracovat a díky tomu pocítíte změny. Navíc vám zdarma zašlu PRACOVNÍ LISTY na vaše poznámky a postřehy. Po zhlédnutí workshopu budete mít v ruce svou mapu a vnitřně jasno, kam budete nadále posílat svou pozornost.

Lucie Kolaříková, psycholožka, průvodkyně sebeláskou a léčením strachu


Praktický on-line workshop




Záznam z workshopu a pracovní listy jsou k dispozici zde.

 

Tisk


Přidejte komentář k článku: