Vědomí je již přítomné - Peter Francis Dziuban

Když se probudíte ze snu, tak se všechny osoby, které tam s vámi byly, společně s vámi neprobudí - vy jste tím jediným, který je vzhůru.

Pokud chceme začít hledat Vědomí, stačí si uvědomit, že Vědomí je již přítomné. Jakékoliv úsilí navíc by bylo jako snažit se otáčet klíčkem v zapalování v autě, jehož motor už běží.

Místo toho, abyste se snažili být více vědomí, zkuste zastavit Vědomí nebo Bytí. To nelze. To co nelze zastavit jse Vy.

Když se probudíte ze snu, tak se všechny osoby, které tam s vámi byly, společně s vámi neprobudí - vy jste tím jediným, který je vzhůru.

Univerzální mysl: představte si, jak je to ve filmu - žádná z postav pohybujících se ve filmu není zodpovědná za to, že film běží nebo za to, co se ve filmu objevuje. Spíše ten film samotný běží a je "univerzální" pro všechny postavy, které se v něm objevují.

Předpokládat, že Neohraničené Vědomí je uvnitř těla a je na těle závislé, je jako tvrdit, že filmové plátno tu nemůže být dříve, dokud se na něm neobjeví jedna z postav filmu. Je to jako tvrdit, že když jedna z postav ve filmu zemře, tak stejně tak v tu chvíli zmizí i celé promítací plátno.

Tvrdit, že přítomnost Vědomí, Všudepřítomný Život, závisí na těle, je stejné jako tvrdit, že když se ženě ve filmu narodí dítě, tak se v tu chvíli objeví další promítací plátno.

Z knihy Consciousness is All, Peter Francis Dziuban

Témata tohoto článku: vědomí

Tisk


Přidejte komentář k článku: