Hledání neděláte, hledání se děje! - Mandi Solk

Přidáváme další text od Mandi Solk z Velké Británie na téma probuzení.

Jak mi můžete pomoci v mém probuzení nyní a jednou provždy?

Nikdo vám nemůže pomoci, protože tady není žádné "vy". Rovněž zde není žádné "já", které by Vám mohlo pomoci. Je zde pouze Bytí-Jednota. Ve všem tom hledání, je právě tento fakt tím, co přehlížíte.

Hledání živí další hledání, nicméně "vy" s tím nemůžete nic dělat. Hledání je zcela v pořádku a je součástí hry Bytí, které hraje hru hledání sama sebe. Hledání je to, co se v tuto chvíli objevuje.

Není zde nic dalšího, co musíte udělat, nikam nemusíte chodit a s nikým se nemusíte setkat. Ostatně, jaký je problém s přítomným okamžikem? S tímto místem. Pravděpodobně sedíte na křesle v pokoji, možná s kávou, a čtete tento mail. To vše se jednoduše děje a rozvíjí právě nyní. Nikdo to nedělá, vy to neděláte, vy neděláte žádnou věc, vy jste vytvářen. Vy dokonce ani nežijete-jste žit. "Vy" toto nečtete, čtení se jednoduše děje nikým. Když si čistíte zuby, čištění se jednoduše děje, není tu někdo, kdo si je čistí.

Všechno zde je Jednota, všechno je Tím a zahrnuto v Tom. Není zde nikdo a nic, co by mohlo být vyloučeno z Bytí – z toho, čím každý už je.

Proto, cokoli se v přítomném okamžiku děje, děje se tím nejlepším způsobem, i když to může být i bolestivé. Je to pouze mysl, která hledá odpovědi (na všech možných nesprávných místech). Mysl sama o sobě není nikdy tichá a vždy něco očekává od budoucnosti či minulosti a stále něco chce, jen aby nemusela spočívat v tom, co se prostě děje. TO, CO SE DĚJE V TOMTO OKAMŽIKU JE VŠE CO VŮBEC JE. Právě zde a nyní, to je přítomnost. A to je vše.

Osvobození je již zde, a proto jak se můžete "probudit"? Beztak, nejsou zde lidé, nejste zde "vy", proto zde není nikdo, kdo by se mohl "probudit". Pokud to nebylo "spatřeno", tak to znamená, že stále věříte, že jste zde "vy", který jednáte. Ale když je nahlíženo, že věci se prostě dějí a nikdo zde nejedná, a dále že všechny činy a pocity nepatří "někomu", pak je zde mír a uvolnění, a není co hledat.

Možná, že až si budete někdy mýt ruce, zapínat varnou konvici nebo se jen tak procházet, může být náhle spatřeno (nikým), že nikdo nejedná.

přeložil: Pavel K., zdroj: http://www.mandisolk.com/questions.html

Témata tohoto článku: hledání, Mandi Solk, probuzení

Tisk


Přidejte komentář k článku: