Dvojnost v Jednotě - Joshi

Usilování i neusilování provádí Ona Jediná Energie, z které není úniku a do které není návratu.

Hodně se zde hovořilo o nedualitě, jednotě všeho, všechno je bůh, jedna energie apod. Řešilo se také a místy jsem si všiml, že i na jiných místech se řeší, že když je všechno jednota, není už co dělat a řešit, a kdo to řeší a o usiluje o jednotu a učí techniky a usilování je mamlas a neosvícený guru. A jak vidíte ani toto prohlášení o ne-řešení nic nemění na tom, že se to řeší. Jak to tedy je?

Je to tak :), že To není ani A ani B. Řekněme, že dvojnost, dualita a usilování a techniky je A. Jednota, nedvojnost a neusilování je B. A i B jsou však pouze do extrémů uvedené strany jedné mince. Mince, která je rozumem a slovy neuchopitelná. Kdo zarputile brání pouze svou stranu a svůj úhel pohledu je proto extrémista v neutrálním slova smyslu.

Usilování i neusilování provádí Ona Jediná Energie, z které není úniku a do které není návratu. Není jak se před ní schovat a jak ji nálezt. Není tu nikdo, kdo by se jí mohl bezmocně oddat nebo ji mocně odolávat.

Hromy a blesky, letní bouře a zimní mráz, jarní vánek, tichá jezerní hladina, hřejivé sluneční paprsky či půdu zavlažující déšť - toť vše je Přírodou a Realitou.

Hlasuji pro Lásku, Mír, Skromnost, Ekologii, Toleranci, Sebepoznání a Nezaujatou Otevřenou mysl.
Hlasuji pro Optimismus, Radost, Sílu, Chuť žít a poznávat.
Hlasuji pro Vaše Štěstí.

Témata tohoto článku: Joshi

Tisk


Přidejte komentář k článku: